وبگاه عالی نیوز

در صورت دسترسی به اینترنت؛ آدرس را کلیک فرمایید

وبگاه عالی نیوز

در صورت دسترسی به اینترنت؛ آدرس را کلیک فرمایید

آخرین اخبار از خبرگزاریها:
امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف:

و اما الحوادث الواقعه فارجعوا فيها الي رواة حديثنا فانهم حجتي عليكم و انا حجةالله عليهم: ... و اما در رخدادهايي كه پيش مي آيد به راويان حديث ما مراجعه كنيد؛ زيرا آنان حجت من بر شمايند و من حجت خدا بر آنان هستم

آخرین نظرات
  • ۲۳ آذر ۰۰، ۲۰:۴۲ - آفیس 365 برای کسب‌و‌کارها
    جالب بود
  • ۲۳ آذر ۰۰، ۱۹:۲۵ - کناف سقف
    عالی

این‌که بدانید چه ویتامین‌ها و املاح یا مواد معدنی مورد نیاز بدن است و از چه طریقی، بدون استفاده از داروها و مکمل‌ها، و تنها از طریق تغذیه، می‌توان آنها را بدست آورد، و بدن را در انجام بهینه وظایفش یاری رساند، در حفظ سلامتی و طول عمر نقش بسزایی ایفا می‌کند.

مهم‌ترین ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن

عناصر شیمیایی و مواد معدنی، از جمله مهم‌ترین عوامل مؤثر بر کارکرد درست ارگان‌های بدن محسوب می‌شوند، که نبود یا کمبود آنها، اثرات گاه ناگوار بر بدن انسان می‌گذارند و در اغلب موارد، به بروز بیماری‌های گوناگون، یا ظهور اختلالاتی در سلامتی منجر می‌شوند. این‌که بدانید چه ویتامین‌ها و املاح یا مواد معدنی مورد نیاز بدن است و از چه طریقی، بدون استفاده از داروها و مکمل‌ها، و تنها از طریق تغذیه، می‌توان آنها را بدست آورد، و بدن را در انجام بهینه وظایفش یاری رساند، در حفظ سلامتی و طول عمر نقش بسزایی ایفا می‌کند.

در این نوشتار، ما فهرستی از مهم‌ترین ویتامین‌ها و مواد معدنی را پیش رویتان گذاشته‌ایم، و توضیحی کوتاه درباره نقشی که در بدن ایفا می‌کنند، یا اثراتی که نبود و حتی کمبودشان بر سلامتی می‌گذارد، ارائه داده‌ایم و غذاها و خوردنی‌هایی را که می‌توانید از طریق آنها این مواد و ویتامین‌ها را بدست آورید، ذکر کرده‌ایم. و امیدواریم برای حفظ سلامت شما مفید باشد.

 

کلسیوم یا کلسیم

نقش کلسیم در بدن: کلسیم نقش زیادی در تقویت مینای دندان و بویژه استحکام استخوان‌ها، ایفا می‌کند و به همین دلیل، کسانی که مواد غذایی کلسیم‌دار کمتری استفاده می‌کنند، زودتر دچار پوکی استخوان می‌شوند و شکستگی‌های استخوانی آنها نیز، دیرتر بهبود می‌یابد. کلسیم در تقویت عضلات و عملکرد قلب نیز اثر شایان توجهی دارد.

منابع تأمین کلسیم: پنیر و شیر و محصولات لبنی سفید، بستنی، کلم بروکلی، شیرسویا، لوبیا، نخود، کشک، کنجد، خردل و میگو.

 

آهن

نقش آهن در بدن: یکی از مهم‌ترین اثرات آهن، کمک به بهبود عملکرد خون‌رسانی و حذف گلبول‌های قرمزی است که، پیر و ناکارآمد شده‌اند. به دلیل نقش مؤثر همین عنصر است، که وقتی دچار بیماری کم‌خونی می‌شوید، پزشکان داروهای افزایش آهن یا غذاهای سرشار از این ماده معدنی را تجویز می‌کنند.

منابع تأمین آهن: گیاهان پربرگ سبز، غذاهای دریایی مثل ماهی و جلبک دریایی، جگر، لوبیا، بادام‌زمینی، گیلاس، غلات سبوسدار و گوشت پرندگان.

 

روی یا زینک

نقش روی در بدن: از جمله اثرات مثال‌زدنی روی، افزایش قدرت دستگاه دفاعی، رشد ناخن‌ها، تقویت رویش انبوه موها، شادابی پوست، کمک به هضم غذا و پیشگیری از احساس خستگی و رخوت مزمن است.

منابع تأمین روی: آجیل بویژه تخمه کدو، شیر، صدف دریایی، ماهی، جگر، زرده تخم‌مرغ، سیر، کدو، حبوبات.

 

ویتامین ث یا C

نقش ویتامین ث (C) در بدن: تقویت سلول‌های آنتی‌اکسیدانی، حفظ شادابی پوست، التیام بهتر زخم‌ها، پیشگیری از بیماری‌های دهان و بویژه لثه، افزایش مقاومت در برابر عفونت‌ها و باکتری‌ها و ویروس‌ها، پیشگیری از خستگی مزمن، سرماخوردگی و آنفلوآنزا، ساخت سلول‌های جداری در رگ‌ها و سلول‌های استخوانی، افزایش متابولیسم بدن.

منابع تأمین ویتامین ث (c): خانواده مرکبات و میوه‌هایی چون کیوی، پرتقال، لیمو، سیب، انار، آناناس، زغال‌اخته، انواع توت، فلفل، گوجه‌فرنگی، خانواده سبزیجات، از جمله کلم، کلم‌بروکلی، کلم‌پیچ، سیب‌زمینی.

 

ویتامین آ یا A

نقش ویتامین آ (A) در بدن: در حفظ قدرت دید و پیشگیری از اختلالات بینایی نقش اثرگذاری دارد، و کمبود آن گاهی اوقات خود را با آبریزش چشمی هم نشان می‌دهد. به تقویت دندان‌ها کمک می‌کند و در مبارزه سیستم ایمنی بدن با عفونت‌های ویروسی، کمک‌کننده است. همچنین سبب تقویت استخوان‌ها و لطافت پوست می‌شود.

منابع تأمین ویتامین آ (A): لبنیات، لیمو و میوه‌ها و سبزیجات زردرنگ، هویج و میوه‌های نارنجی‌رنگ، جعفری و سبزیجاتی با رنگ سبز تیره، جگر، زرده تخم‌مرغ.

 

ویتامین ب۳ یا نیاسین

نقش ویتامین ب3 (نیاسین) در بدن: این ویتامین، اثرات ویژه‌ای بر کارکرد سیستم عصبی افراد می‌گذارد. همچنین نقش مهمی در متابولیسم بدن یا سوخت‌وساز، کارکرد بهینه دستگاه گوارش و کمک به هضم غذا، ایفا می‌کند. زیبایی و جوانی پوست را نیز حفظ می‌کند.

منابع تأمین نیاسین: بادام‌زمینی، غلات سبوسدار، شیر، غذاهای دریایی بویژه ماهی، گوشت مرغ، غلات.

 

اسیدفولیک

نقش اسید فولیک در بدن: بخصوص برای زنان، و در تخمک‌گذاری و بارداری نقش زیادی ایفا می‌کند. با این حال، در هر دو جنس مرد و زن باعث افزایش قدرت ساخت‌وساز گلبولی، در سلول‌های خونی می‌شود و عامل مناسبی برای عملکرد سیستم گوارش، بویژه در نواحی معده و روده به شمار می‌رود.

منابع تأمین اسیدفولیک: دانه‌های روغنی، بادام‌زمینی، غذاهای دریایی همچون ماهی و صدف دریایی، جگر، آووکادو.

 

ویتامین K

نقش ویتامین K در بدن: یکی از اثرات مهم ویتامین K، کمک به بهبود سلامت رگ‌ها و بویژه عروق مغز است. اگر مدام از بینی خود خونریزی دارید، یا به بیان معروف‌تر، خون‌دماغ می‌شوید، بهتر است میزان ویتامین K بدنتان را بسنجید، و در صورت کمبود آن، مواد غذایی دارای ویتامین K را، بخصوص برای کاهش دفعات خونریزی بینی از خاطر نبرید. زیرا ویتامین K باعث افزایش کارایی ترکیباتی می‌شود که، وظیفه انعقاد خون در صورت بروز خونریزی را به عهده دارند. این ویتامین در متراکم کردن سلول‌های استخوانی نیز، نقشی حیاتی ایفا می‌کند.

منابع تأمین ویتامین K: شکلات سیاه که درصد کاکائوی آن به صد نزدیک‌تر باشد، بادام، جگر، روغن کلزا، کلم‌برگ.

 

فیبر

نقش فیبر در بدن: فیبرها موادی عالی برای حفظ تناسب اندام و حتی کاهش وزن، به شمار می‌روند. این مواد غذایی علاوه بر این، نقش مفید و زیادی در بهبود سیستم هاضمه یا دستگاه گوارش ایفا می‌کنند، و به همین دلیل هم در اغلب رژیم‌های غذایی، یا لاغری، بر استفاده از آنها توصیه و تأکید می‌شود.

منابع تأمین فیبر: انواع غلات همچون جو، گندم، دانه کتان، سبزیجات، کاهو، انواع میوه بویژه میوه‌های خشک، حبوبات.

 

امگا۳

نقش امگا 3 در بدن: این ماده معدنی، بیشترین سهم خود را احتمالا، در سالم نگه داشتن رگ‌ها و عروق دارد.

منبع تامین امگا 3: جگر ماهی مورو (ماهی روغن یا ماهی قود) منبع اصلی تهیه امگا 3 می باشد، روغن کلزا، روغن کتان، دانه های کتان، ماهی های چرب نیز غنی ترین منابع امگا 3 هستند، ماهی هایی مانند: ماهی آزاد، ماهی مارکو، شاه ماهی، ساردین، ماهی تن، ماهی قزل آلا.  همچنین آجیل و خصوصاً گردو، سرشار از امگا 3 می باشند. روغن گردو، سویا و دانۀ گندم، تخم مرغ های غنی شده با امگا 3 نیر حاوی امگا 3 هستند.

 

ویتامین ب۶ یا تیامین

نقش ویتامین ب 6 در بدن: علاوه بر آن که به متابولیسم بدن کمک می‌کند، عامل مؤثری در ساخت‌وساز گلبول‌ها به شمار می‌رود.

منابع تأمین ویتامین ب6: موز، گردو، کلم، یونجه، سیب‌زمینی، آووکادو، گوشت قرمز.

 

ویتامین ای یا E

نقش ویتامین ای (E ) در بدن: از جمله اثرات مهم ویتامین E، کمک به تقویت نیروی جنسی و حفاظت از سلول‌های بدن در برابر بسیاری از بیماری‌هاست. این ویتامین، همچنین بر عملکرد چشم‌ها اثرگذار است و در تحقیقی تازه نیز معلوم شده که، مصرف مقدار کافی آن، از بروز برخی بیماری‌ها همچون آلزایمر جلوگیری می‌کند، یا بروز آن را به تعویق می‌اندازد. افزون بر این، مانع مرگ سریع سلول‌های پوستی می‌شود و با محافظت از قابلیت کشسانی آنها، از چین‌وچروک و پیری پوست پیشگیری می‌کند.

منابع تأمین ویتامین ای (E): آجیل و بویژه بادام‌زمینی، غلات سبوسدار، سبزیجات سبزرنگ با برگ پهن.

 

ویتامین ب۲

نقش ویتامین ب 2 در بدن: در کاهش اختلالات دید و افزایش قدرت بینایی و پیشگیری از بیماری‌های چشمی اثرگذار است. در حفظ سلامت پوست و مو نقش دارد، و همچنین به انجام متابولیسم و بهینه شدن عملکرد دستگاه هاضمه، کمک شایانی می‌کند.

منابع تأمین ویتامین ب۲: سبزیجات، غلات سبوسدار، ماست.

 

منیزیوم

نقش منیزیوم در بدن: سلاح و سپری برای عضلات و ماهیچه‌های بدن است. دستگاه عصبی را تقویت می‌کند، و کاهش آن در بروز تیک‌های عصبی، سندرم پاهای بیقرار و خواب رفتگی عضلات و ماهیچه‌ها، سریعا خود را نشان می‌دهد.

منابع تأمین منیزیوم: خوراکی‌های دریایی، غلات و حبوب، انواع آجیل.

 

ویتامین D

نقش ویتامین D در بدن: کمبود ویتامین D، بخصوص در کودکان و نوجوانان، باعث افزایش احتمال ابتلای آنها به بیماری راشیتیسم می‌شود. این نشانه آن است که چنین ویتامینی همراه با کلسیم، نقش مهمی در سلامت استخوان‌ها دارد. علاوه بر آن، به بهبود عضله‌سازی بدن کمک می‌کند و ماهیچه‌ها را قدرتمند و کارا می‌سازد. در بخش‌های مرتبط با متابولیسم نیز اثرات غیر قابل انکار دارد، به عنوان مثال، باعث کمک به جذب بهتر کلسیم در کلیه و روده می‌شود. در نبود یا کمبود این ویتامین احتمال بروز دیابت نوع یک افزایش می‌یابد.

منابع تأمین ویتامین D: نور خورشید، قارچ خوراکی، کره صبحانه، کشک، ماهی‌های تن و ماهی آزاد.

به خاطر بسپارید که ویتامین ها و مواد معدنی ذکرشده، بخشی از عناصر شیمیایی مورد نیاز بدن را شامل می‌شوند و علاوه بر لطمات ناشی از کمبود این ویتامین‌ها، زیاده‌روی در مصرف و افزایش سطح و میزان آنها نیز بی‌خطر نیست.


گردآوری:گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع:jamejamonline.ir

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی