وبگاه عالی نیوز

در صورت دسترسی به اینترنت؛ آدرس را کلیک فرمایید

وبگاه عالی نیوز

در صورت دسترسی به اینترنت؛ آدرس را کلیک فرمایید

آخرین اخبار از خبرگزاریها:
امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف:

و اما الحوادث الواقعه فارجعوا فيها الي رواة حديثنا فانهم حجتي عليكم و انا حجةالله عليهم: ... و اما در رخدادهايي كه پيش مي آيد به راويان حديث ما مراجعه كنيد؛ زيرا آنان حجت من بر شمايند و من حجت خدا بر آنان هستم

آخرین نظرات
  • ۲۳ آذر ۰۰، ۲۰:۴۲ - آفیس 365 برای کسب‌و‌کارها
    جالب بود
  • ۲۳ آذر ۰۰، ۱۹:۲۵ - کناف سقف
    عالی

عالی نیوز به نقل از قدس آنلاین: روایت شده که درباره فرموده خداوند عزّ و جلّ «اذْکُرُوا اللَّهَ ذِکْراً کَثِیراً،خدا را یاد آرید، یادى فراوان» از آن جناب پرسیده شد که این «ذکر کثیر» چیست؟؛ ایشان فرمودند:...

به گزارش قدس آنلاین، بنابر فرموده خدای متعال در قرآن کریم، بندگان به ذکر کثیر و یاد کردن خدا توصیه شده اند از این رو دانستن اینکه کدام اعمال میت واند مصداق این ذکر کثیر باشد، هموراه مورد سوال بوده و است.

زید شحّام گوید: امام صادق (ع) فرمودند: «هیچ گرفتارى ای بر مؤمن دشوارتر از این نیست که از سه خصلت محروم گردد.»، شخصى عرض کرد: آنها چیستند؟ فرمودند: «کمک کردن و اظهار همدردى (با برادران مؤمن خود) از مالى که در اختیار دارد، انصاف، دریغ نکردن از حقگوئى اگر چه به زیانش باشد، و بسیارى یاد خدا، آگاه باشید من به شما نمى‏گویم که ذکر خدا، فقط گفتن‏ «سبحان اللَّه و الحمد للَّه و لا اله الّا اللَّه و اللَّه اکبر» (منزّه است خدا و سپاس خداى را، و معبود بر حقّى جز او نیست، و خدا بسیار بزرگ است) است. بلکه، اگر به چیزى رسد که برایش حلال شده، و یا بر او حرام گشته خدا را یاد آورد.»

همچنین، أبوبصیر گوید: امام باقر (ع) فرمودند: «از دشوارترین مواردى که بندگان باید عمل کنند: انصاف داشتن شخص است، و همدردى مرد است با برادر (مؤمن) خود، و در همه حال به یاد خدا بودن.» عرض کردم: خدا تو را خیر بدهد- واقعیت ذکر خدا در هر حال چیست؟ فرمودند: «هنگام ارتکاب معصیت به یاد خدا مى‏افتد و اگر نزدیک است به آن آلوده شود، ذکر خدا میان او و معصیت حایل مى‏گردد، و این است فرموده خدا: «إِنَّ الَّذِینَ اتَّقَوْا إِذا مَسَّهُمْ طائِفٌ مِنَ الشَّیْطانِ تَذَکَّرُوا فَإِذا هُمْ مُبْصِرُونَ (البتّه آنان که از شرک و معاصى پرهیز کرده‏اند، چون برسد به ایشان وسوسه و مکرى از شیطان، یاد کنند خدا را پس ایشان راه صواب را بینند» (أعراف،201).

و در خبر دیگرى از حضرت صادق (ع) روایت شده که درباره فرموده خداوند عزّ و جلّ «اذْکُرُوا اللَّهَ ذِکْراً کَثِیراً (خدا را یاد آرید، یادى فراوان- أحزاب،41) از آن جناب پرسیده شد که این «ذکر کثیر» چیست؟ فرمودند: «کسى که تسبیح حضرت فاطمه علیها السّلام را گوید، خدا را به ذکر کثیر یاد کرده است.»

 (استادم) محمّد بن حسن- رحمه اللَّه- حدیث کرد ما را به سند خود، از محمّد بن مسلم گوید: در آخر حدیثى فرموده: تسبیح حضرت فاطمه علیها السّلام، از جمله ذکر کثیرى است که خدا فرموده: «فَاذْکُرُونِی أَذْکُرْکُمْ (مرا یاد کنید، تا منهم شما را از یاد نبرم» (بقره، 152).

و حسین بزّاز گوید: امام صادق (ع) به من فرمودند: «آیا نمى‏خواهى تو را آگاه سازم از دشوارترین واجباتى که خداوند بر آفریدگانش لازم شمرده؟» عرض کردم: آرى (مایلم)، ایشان فرمودند: «حق دادن به مردم از خودت، و همدردى با برادرت و یاد کردن خدا در هر جا. امّا توجّه داشته باش! من نمى‏گویم که ذکر خدا فقط گفتن‏  «سبحان اللَّه و الحمد للَّه و لا اله الّا اللَّه و اللَّه اکبر» است، گرچه آنهم ذکر خداست، اما مقصود از آن یاد خداست در هر جا و هر گاه که به اطاعتى یا نافرمانى از او، روى آورى.»

علاوه بر این، أبو جارود کندىّ از امام صادق (ع) روایت کرده که آن حضرت (ع) فرمودند: «طاقت فرساترین أعمال در سه مورد است: انصاف دادن به مردم از خودت، تا به آن اندازه که براى خود نپسندى جز آنکه همانند آن را بر دیگران بپسندى، و همدردى با برادرانت از ثروت خویش و یاد خدا بودن در هر حال، که آنهم فقط گفتن «سبحان اللَّه و الحمد للَّه و لا اله الّا اللَّه و اللَّه اکبر» نیست بلکه چون فرمان خداى عزّ و جلّ در انجام کارى بود، بدان عمل نمایى، و هر گاه نهى خداى عزّ و جلّ در باره عملى وارد شد، آن را انجام ندهى.»

برگرفته از معانی الأخبار

انتهای خبر/

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی