گزارش عالی نیوز به نقل از رهروان ولایت: تولیدینوشتار حاضر بر آن است تا با مراجعه به روایات نبی گرامی اسلام(صلیاللهعلیهوآله) و خاندان پاکش به بررسی این مسئله بپردازد. با مراجعه به احادیثی که از حضرات معصومین(علیهمالسلام) درباره تعیین زمان ظهور نقل شده است چند نکته مشخص میشود.
عدم تعیین وقت توسط معصومین
پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) هنگامی که درباره زمان ظهور قائم(عجلاللهتعالیفرجهالشریف) سخن میگوید، فرا رسیدن زمان ظهور را مانند فرا رسیدن زمان قیامت، ناگهانی معرفی میکند و میفرماید: «مَثَل زمان ظهور مانند مَثَل روز قیامت است که ناگهان فرا میرسد».[1] پس از پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) اهل بیت(علیهمالسلام) هم وقتی را برای ظهور حضرت مهدی(عجلاللهتعالیفرجهالشریف) معین نمیکردند. به طور مثال روزی یکی از شاگردان امام صادق(علیهالسلام) به نام ابوبصیر از حضرت درباره زمان ظهور قائم(عجلاللهتعالیفرجهالشریف) پرسید، حضرت در پاسخ فرمودند: «ما اهل بیت زمانی را برای ظهور را تعیین نمیکنیم».[2] به این ترتیب امام صادق(علیهالسلام) با این کلام خود سیاست اهلبیت(علیهمالسلام) را در قبال تعیین اعلام نمودند که مبتنی بر عدم تعیین زمان از سوی حضرات معصومین(علیهمالسلام) میباشد.
زمان ظهور سری از اسرار الهی
هماکنون که با مراجعه به احادیث معصومین(علیهمالسلام) مشخص شد که ایشان به هیچ وجه وقتی را برای ظهور حضرت مهدی(عجلاللهتعالیفرجهالشریف) تعیین نکردهاند. لذا این سؤال مطرح میشود که آیا حضرات معصومین(علیهمالسلام) از زمان دقیق ظهور اطلاع دارند؟ و یا اینکه خود حضرت از زمان ظهور و قیام خویش مطلع است یا خیر؟ در اینباره با توجه به روایتی که مستند به امام باقر و امام صادق(علیهمالسلام) است در مییابیم که امامان معصوم(علیهمالسلام) و حتی امام زمان(عجلاللهتعالیفرجهالشریف) هم از زمان ظهور و قیام آگاهی ندارند [3] و همانگونه که گذشت مسئله ظهور هم مانند مسئله قیامت نه تنها امری ناگهانی است، بلکه سری از اسرار الهی میباشد.
تعیین وقت توسط افراد
با توجه به اینکه پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) و امامان معصوم(علیهمالسلام) هیچ زمانی را ولو بهصورت تقریبی برای ظهور مشخص نکردهاند و حتی بنا بر روایتی که مستند به امام باقر و امام صادق(علیهمالسلام) حتی از زمان آن مطلع نیستند پس چگونه است که برخی اوقات عدهای به خود اجازه میدهند تا زمانی را برای ظهور و قیام حضرت مشخص نمایند!؟ بدون شک لازم است تا انسان به ادعاهای این افراد اعتنا نکند؛ زیرا در روایات معصومین(علیهمالسلام) آمده افرادی که زمانی را برای ظهور تعیین میکنند، دروغ میگویند.[4] نکته قابلتوجه اینکه طبق روایت، اصلاً سنت خداوند متعال بر این است که با هر وقتیکه مدعیان برای ظهور تعیین کنند، مخالفت کند.[5]
در نتیجه: با توجه به روایاتی که ذکر شد میتوان گفت: زمان ظهور امام زمان(عجلاللهتعالیفرجهالشریف) سری است از اسرار الهی که هیچکس از آن مطلع نیست و هر کس که زمانی را مشخص کند دروغ گفته و برخلاف سنت الهی اقدام نموده است و لازم است که او را در هر مقام و منزلتی است تکذیب کنیم.
برای مطالعه بیشتر به کتاب «مکیال المکارم فی فوائد الدعاء للقائم» مراجعه نمایید.
___________________________________________
پینوشت
[1]. «إِنَّمَا مَثَلُهُ کَمَثَلِ السَّاعَةِ لا تَأْتِیکُمْ إِلَّا بَغْتَة»، بحار الانوار، علامه مجلسی، دار إحیاء التراث العربی، چاپ دوم، بیروت، 1403ق، ج36، ص391.
[2]. «إِنَّا أَهْلُ بَیْتٍ لَا نُوَقِّت»، الکافی، شیخ کلینى، تصحیح علی اکبر غفارى، ناشر: دار الکتب الإسلامیه، چاپ چهارم، تهران، 1407ق، ج1، ص368.
[3]. «لَمْ یَجْعَلِ اللَّهُ لَهُ بَعْدَ ذَلِکَ وَقْتاً عِنْدَنَا وَ یَمْحُوا اللَّهُ ما یَشاءُ وَ یُثْبِتُ»، همان.
[4]. برای نمونه مراجعه کنید به الکافی، شیخ کلینى، تصحیح علی اکبر غفارى، ناشر: دار الکتب الإسلامیه، چاپ چهارم، تهران، 1407ق، ج1، ص368، حدیث 2،4،5.
[5]. «أَبَى اللَّهُ إِلَّا أَنْ یُخَالِفَ وَقْتَ الْمُوَقِّتِینَ»، همان، حدیث4.