جام جم نوشت: ظاهرا کالاهایی وجود دارند که میتوان سالها از آنها استفاده کرد بدون آن که خراب شوند.
یکی از این کالاها برس موی سر است در صورتیکه اینطور نیست. یعنی هرقدر که برس را بشورید باز هم چربی، شوره و دیگر موادی که میتوانند بعدا برای پوست سر و مو زیانبار باشند به روی آن باقی میمانند. باید دانست که تاریخ مصرف یک برس مو حداکثر ۲ سال است.
کسی که بوی پا مشامش را آزرده باشد، تعجب نمیکند که باید مراقب کفش ورزشیای بود که عرق پا به آن جذب میشود.
کفش ورزشی که جایگاه بسیار مناسبی برای رشد انواع و اقسام باکتریها است را حتی اگر سالم هم باشد باید حداکثر سالی یک بار عوض کرد. کفشهای مخصوص دو و میدانی را باید بعد از هر ۶۰۰ کیلومتر جایگزین کرد.
تولیدکنندگان کپسولهای آتشنشانی توصیه میکنند که هر ۲۰ سال یکبار کپسولها را تعویض کنید. عمر کپسولهای آتشنشانی “ارزانقیمت” از این هم بسیار کمتر است.
بالش را باید حداکثر بعد از سه سال تعویض کرد. اکثر مردم روکش بالش و پتو را بطور مرتب میشورند، اما درون بالش از آنجایی که از پر، پنبه، الیاف و یا اسفنج پر شده و انسان به هنگام خواب نیز عرق میکند، بعد از مدتی این الیاف به محلی از تجمع باکتریها و میکروبها تبدیل میشوند. بالش که دائما با دهان، بینی، چشم و گوش در تماس است، میتواند به عاملی برای انتقال بیماری تبدیل شود.
بطور کلی همه وسائل بهداشت مربوط به دهان باید بعد از سه ماه تعویض شوند. این امر شامل مسواک نیز میشود. دقت کنید که بعد از هر سرماخوردگی باید از مسواک نو استفاده کرد، زیرا مسواکی که دوران سرماخوردگی از آن استفاده شده میتواند دوباره باعث بیماری شود.
از ماه ژوئیه سال ۲۰۱۶ در همه ۱۶ ایالت آلمان استفاده از دستگاه اعلام خطر آتشسوزی در اتاق خواب، اتاق بچه و راهرو منازل اجباری شده است. گرچه دستگاهی که میتواند زندگیهای بسیاری را نجات دهد اکثرا گارانتی و ضمانتی بین ۲ تا ۵ سال دارند، اما بهتر است دستگاه و باطری آن سالانه کنترل شوند.
باید دقت داشت، کرم ضد آفتابی که در این تابستان از آن استفاده شده، در تابستان سال بعد از قدرت بازدارندگی و حفاظت کمتری برخوردار است.
علیرغم شستوشو، عمر حوله هم ابدی نیست. حولهها باید حداکثر هر سه سال یکبار کاملا تعویض و نو شوند.
گذر زمان حتی بر روی عطر هم تاثیر میگذارد. یک شیشه دربسته عطر تقریبا سه سال کیفیت خود را حفظ میکند. بوی معطر بسیاری از عطرها یک سال پس از باز شدن شیشه کاهش مییابد.
گذر زمان پریزهای سیار چندتایی را به یکی از منابع تولید خطر تبدیل میکند. این پریزها بخصوص نوع ارزانقیمت آن میتواند باعث ایجاد اتصالی و آتشسوزی بشوند. پریزهای سیار چندتایی (مخصوصا نوع ارزان آن) باید پس از دو تا سه سال تعویض شوند.
مکیدن و گاززدن دائمی پستانک توسط کودکان باعث ایجاد ترکیدگی بسیار ریز بر روی آن میشود. اکثر تولید کنندگان عمر پستانک را بین ۲ تا ۳ سال عنوان میکنند. پستانکهایی که برای از بین بردن میکروبها و باکتریها بطور مرتب در آبجوش قرار نگیرند را باید بعد از دو تا پنج هفته به دور انداخت.
اسفنج محل مناسبی برای رشد و نمو میکروبها و باکتریها است. حداکثر بعد از دو هفته باید آن را دورانداخت و از اسفنج جدید استفاده کرد.
یک بسته آرد که کمی از آن مصرف شده و بقیه در یک ظرف دربسته نگهداری میشود را میتوان در هر آشپرخانهای یافت. مواد غذایی از این دست هم عمر جاودانه ندارند و پس از مدتی میتوان در آن کرمهای بسیار کوچکی را یافت. آرد حداکثر شش ماه پس از بازکردن بسته قابلیت نگهداری دارد و در صورت مصرف نشدن باید به زباله دان ریخته شود.
صندلی حمل نوزاد را برخی بخاطر زمان کوتاه استفاده از آن بصورت دست دوم میخرند و یا اینکه پس از مصرف آن را به انبار منتقل میکنند تا برای کودک بعدیشان مورد استفاده قرار گیرد. در نظر داشته باشید که پلاستیکی که در این صندلیها بکار رفته نیز به مرور زمان شکننده میشوند. عمر مفید این صندلیها بسته به شرکت تولید کننده حداکثر بین ۵ تا ۱۰ سال است.
گذر زمان حتی بر روی کلاه ایمنی نیز تاثیر میگذارد. اگر تاریخ مصرفی بر روی بستهبندی این کلاه نوشته نشده، بهتر است بعد از ۵ سال از کلاههای جدید استفاده کرد.
برخی از اینکه چرا اسپری دفع حشرات جلوی پشه مزاحم را نمیگیرد تعجب میکنند. این اسپریها معمولا بعد از ۲ سال دیگر تاثیرشان را از دست میدهند.