- روز ۲۳ اسفند ۱۳۴۰ آیتالله سیدابوالقاسم کاشانی از رهبران نهضت ملی شدن نفت ایران درگذشت.
وی از فعالان دوران جهاد علمای نجف بر ضد انگلیس بود، اما بارزترین ویژگی ایشان ضدیت با استقرار حکومت صهیونیستی بود که با حمایت همه جانبه انگلستان گسترش مییافت.
در آن سالها آنچه مردان بزرگ سیاست را به هم میپیوست مخالفت با سیاستهای سلطهجویانه انگلستان بود. مخالفت دکتر مصدق در رد اعتبارنامه سیدضیاءالدین طباطبایی وی را بر سر زبانها انداخت. موج تازهای که به حرکت درآمده بود در طول یک دهه به اوج رسید.
مصدق از آن رو که پایه و اساس مخالفت با انگلستان را در « سیاست داخلی» با « تکیه بر مردم» و در « سیاست خارجی» با « نزدیک شدن به امریکا» رقم میزد مورد نفرت تودهایها بود و کاشانی از آن رو که « مذهبیترین» رهبر سیاسی بود.
حضرت امام خمینی(ره) و آیتالله کاشانی در حال میل کردن نهار
نگاه حزب توده به « مذهب» روشن بود و به « جنبش ملی»، شگفت: « عقل ملی ناقص، فکرش کوتاه، منطقش ضعیف، زبانش الکن، اشکش گشوده، مطبخش پر دود، بسترش راحت، قصرش رفیع، پولش بی حساب و نیرنگش بی پایان».
همصدایی مصدق و کاشانی آغاز جنبش را رقم زده بود و جدایی ایشان نقش انکارناپذیری در خاموشی آن داشت.
اقامه نماز عید فطر به امامت آیتالله ابوالقاسم کاشانی در ورزشگاه امجدیه 1329
مصاحبه مطبوعاتی آیتالله ابوالقاسم کاشانی با خبرنگاران داخلی و خارجی. 1.ابوالقاسم کاشانی 2. شمسالدین قناتآبادی 3. مصطفی کاشانی
مصاحبه مطبوعاتی آیتالله ابوالقاسم کاشانی با خبرنگاران داخلی و خارجی. 1.ابوالقاسم کاشانی 2. شمسالدین قناتآبادی 3. مصطفی کاشانی