وبگاه عالی نیوز

در صورت دسترسی به اینترنت؛ آدرس را کلیک فرمایید

وبگاه عالی نیوز

در صورت دسترسی به اینترنت؛ آدرس را کلیک فرمایید

آخرین اخبار از خبرگزاریها:
امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف:

و اما الحوادث الواقعه فارجعوا فيها الي رواة حديثنا فانهم حجتي عليكم و انا حجةالله عليهم: ... و اما در رخدادهايي كه پيش مي آيد به راويان حديث ما مراجعه كنيد؛ زيرا آنان حجت من بر شمايند و من حجت خدا بر آنان هستم

آخرین نظرات
  • ۲۳ آذر ۰۰، ۲۰:۴۲ - آفیس 365 برای کسب‌و‌کارها
    جالب بود
  • ۲۳ آذر ۰۰، ۱۹:۲۵ - کناف سقف
    عالی

نتیجه تصویری برای هم کفو بودن یعنی چه؟

پرسش :اگر بروید به خواستگاری کسی.(مخصوص اقایان)یا کسی بیاید به خواستگاری شما(مخصوص خانمها)طرف از همه نظر ایده ال باشه یعنی ظاهر،اهل معصیت و گناه هم نباشه،البته درسته کسی که نماز نخونه نمی توانه معصیت کار نباشه ولی نماز هم به تنهائی نمی تواند جلوی تمام گناهان رو بگیره..همانطور که می بینیم بعضی ها نماز می خوانند ولی گناه هم می کنند،گر بعد از اثبات شدن تمام ایده ال های شما..حالا بنا به هر دلیلی متوجه بشوید طرفتون نماز نمی خوانه..چی می کنید؟ایا تمامی خصوصیات طرفتون براتون بی اهمیت میشه و نماز در درجه اول قرار می گیره؟یا پیش خودتان می گوئید که موضوع نماز شخصیه و لطمه ای به زندگیتون وارد نمی کنه؟

پاسخ:قسمتی از جواب هایی که توسط بزرگواران شرکت کننده در بحث داده شد شرح ذیل است:

اغلب مسلمانها قائل اند که نماز خوان بودن همسرشان برایشان اهمیت دارد و حاضر نیستند با فردی که نماز نمی خواند ازدواج کنند زیرا :

1- نماز خوان بودن اهمیت دارد و در سلامت خانواده و تربیت فرزندان تاثیر دارد.
2-طبق آیات قرآن و احادیث معصومین (علیهم السلام) کسی که نماز نخواند عاقبت بدی خواهد داشت بنابراین از نظر بنده زندگی با چنین فردی بی فایده است مگر اینکه بشود او را نماز خوان کرد.
3- برای هر مسلمان نماز خوندن یه خط قرمز باشه.

4- نماز نخواندن در دین ما مسلمانان نوعی ناهنجاری به حساب می آید کسی که این عمل مهم عبادی راترک کند ممکن است خیلی از آداب اسلامی راهم زیر پا گذارد.
5- کسی که برای خدا اهمیت قائل نباشه نمیتونه برای همسر و فرزندانش اهمیت قائل شود
نماز نوعی تشکر ما از این همه نعمت خدادادی است .
6-نماز ستون دین است و کسی که نماز نمی خواند کل دینش در خطر است.
و....

برای پاسخ به این سوال از دیدگاه روایات باید چند مقدمه را بیان کرد :

1. وَأَقِمِ الصَّلَاةَ إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاء وَالْمُنکَرِ...﴿عنکبوت/۴۵﴾و نماز را برپا دار که نماز از کار زشت و ناپسند باز مى‏ دارد... .

هر نمازى به همان اندازه که از شرایط کمال و روح عبادت برخوردار است نهى از فحشاء و منکر مى کند، گاه نهى کلى و جامع و گاه نهى جزئى و محدود.
ممکن نیست کسى نماز بخواند و هیچگونه اثرى در او نبخشد هر چند نمازش صورى باشد هر چند آلوده گناه باشد، البته این گونه نماز تاءثیرش کم است ، این گونه افراد اگر همان نماز را نمى خواندند از این هم آلوده تر بودند.
روشنتر بگوئیم : نهى از فحشاء و منکر سلسله مراتب و درجات زیادى دارد و هر نمازى به نسبت رعایت شرایط داراى بعضى از این درجات است .(تفسیر نمونه)

2. از نظر اسلام و طبق آیات و روایات یکی از ملاک ها و معیارهای مهم در انتخاب همسر ، هم کفو بودن زوجین است.یکی از شرایط هم کفو بودن، میزان و درجه ایمان است. پیامبر می فرمایند :«المؤمن کفو للمؤمن والمسلم کفو للمسلم؛ مرد مؤمن همتای زن مؤمن و مرد مسلمان همتای زن مسلمان است»(بحار/ ج 22 / ص 117).

مسلما کسی سوال می کند که نمازخواندن همسر آینده چقدر اهمیت دارد که خودش اهل نماز است و نماز خواندن برایش اهمیت دارد. وگرنه کسی که مسلمان نیست یا مسلمانی که اهمیتی به دستورات خدا از جمله نماز نمی دهد ، نمازخواندن همسرش برایش اهمیتی ندارد.

3. تعریف زندگی موفق بستگی به عقاید و تفکرات افراد دارد. صرف سال ها با هم زندگی کردن نشان دهنده موفق بودن یک زندگی نیست. همچنین زوجی ممکن است زندگی خودشان را موفق بدانند یا دیگران گمان کنند آن ها موفق هستند در صورتی که در واقع این گونه نباشد. به عنوان نمونه زوج تبهکاری را در نظر بگیرید که سالیان سال است با هم زندگی می کنند و با هم اعمال تبهکاران انجام می دهند فرزندانشان را نیز وارد این گونه کارها کرده اند ، آن ها واقعا عاشق هم هستند و دوری هم را نمی توانند تحمل کنند ، آیا می توان این زوج را موفق دانست؟

نتبجه: اگر واقعاً کسی‌ نماز نمی‌ خواند ـ اگر چه‌ بگویند نماز می‌خواند ـ ازدواج‌با او ، مصلحت‌ نیست‌؛ زیرا همانگونه که گفتیم در ازدواج مؤمن‌ با کفو و هم‌ شأنش یعنی‌ مؤمن‌ ازدواج کند‌ و کسی‌ که‌ نمازنمی‌خواند و با خدا ارتباط‌ ندارند ایمان‌ واقعی‌ نیز ندارد. چنین‌ کسی‌ که‌ پایبندمبانی‌ عقیدتی‌ ودینی‌ نیست‌ و دستورات‌ الهی‌ را به‌ جا نمی‌آورد و به‌ تعهدات‌خویش‌ در پیشگاه‌ او عمل‌ نمی‌کند، مورد اعتماد نیست‌ و نباید به‌ عنوان‌شریک‌ زندگی‌ انتخاب‌ شود.

لینک بحث اصلی :
http://www.askquran.ir/showthread.php?p=425499#post425499

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی