آیت الله مصباح: امروز بسیاری التماس میکنند تا در میان آنها حاضر شویم/ مدیران یک دانشگاه خارجی گفتند حاضریم این دانشگاه را در اختیار شما قرار دهیم/ در این چند سال فحش خوردهام، اما از وظیفه خود فاصله نگرفتهام
آیت الله مصباح یزدی با بیان این که برای اجرای برنامه ها باید فداکاری کرد، گفت: برای انجام وظیفه فحش خورده ام اما خدا را شاکر هستم که از وظیفه خود فاصله نگرفته ام.
آیت الله محمد تقی مصباح یزدی در آیین اختتامیه بیست و پجمین جشنواره بین المللی قرآنی و حدیثی المصطفی که در سالن همایش های مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد با گرامی داشت ایام الله دهه فجر گفت: برخی نعمت ها اختصاص به گروه یا یک فرد ندارد بلکه جهانگیر و شامل میلیاردها انسان می شود.
بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی حوزه، رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: از نعمت های جهانگیر می توان به عقل، وحی و انبیا اشاره کرد که خداوند به وسیله عقل ما را با خود آشنا کرد و انبیا نیز تعلیم و تربیت انسان را بر عهده گرفتند که آثار بی شماری در جهان به وجود آورده است.
وی خاطرنشان کرد: نعمتی که در نیم قرن اخیر شاهد آن بوده ایم و می توان گفت نمونه ای از آن در دنیا سراغ نداریم، پدیده ای است که به دست امام خمینی(ره) اتفاق افتاد و امری شبیه محال رقم خورد؛ زمانی که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید هیچ کس امیدی به پیروزی نداشت اما خداوند همان گونه که در عصرهای گذشته پدیده های اعجاز آفرینی به دست انبیا ایجاد کرد است این پدیده را نیز به دست فرزندانی از رسولش محقق کرد.
آیت الله مصباح یزدی با بیان این که انسان از زمان حضرت آدم تاکنون همیشه در تحول بوده است، اظهار کرد: در گذشته تحول با کندی صورت می گرفت و شاید برای یک تحول باید صدها سال برای ایجاد مقدماتش اعم از فکری، علمی و جغرافیایی تلاش می شد اما در قرن اخیر تحولات با سرعت فراوان صورت می گیرد.
وی تحول در درک و شعور مردم را از تحولات عصر امروزی دانست و گفت: امروزه بچه ها در سن کودکی مواردی را متوجه می شوند که ما در جوانی نیز متوجه نمی شدیم و این تحول جهانی است یعنی نسل بشر به گونه ای شده که مطالب را زودتر متوجه می شود و از سؤال کردن فاصله نمی گیرد و حتی کودکان تا پاسخ سؤال خود را دریافت نکنند کوتاه نمی آیند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اضافه کرد: براساس آیات و روایات خداوند برای این که زمینه انتخاب را برای انسان فراهم سازد، موارد خیر و شر را متعادل می کند که کمال انسانی نیز در سایه این انتخاب صورت می گیرد، بنابراین زمانی که فطرت انسان بیشتر طالب حقیقت است عوامل گمراه کنندگی نیز بیشتر است.
وی ادامه داد: به عنوان مثال در گذشته برای دست یابی به یک کتاب باید سال ها تلاش می کردیم اما امروز کتابخانه ای با هزاران جلد کتاب در یک دستگاه در اختیار طلاب است و با یک کلید به مطلب خود دست پیدا می کنند که صرفه جویی در عمر و وقت است و از نکات مثبت پیشرفت به شمار می رود اما در مقابل رسانه های مجازی اسباب بازی برای برخی بچه ها شده است که از آن ابزار برای دیدن موارد ممنوعه استفاده می کنند و حتی شاید کسی متوجه نشود که چه کاری انجام می دهند.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در ادامه با تصریح بر این که امروزه شبهه هایی مطرح می شود که بزرگان علوم مربوطه نیز در پاسخ دادن به آن به زحمت می افتند، تبیین کرد: این گونه شبهات دائما در حال پخش شدن است که در نسل آینده تأثیر دارد.
وی افزود: به صورت کلی امکانات امروزی هم باعث پیشرفت علم شده و هم فساد، به عبارت دیگر وظایف ما در گذشته محدود بود زیرا امکانات درگذشته کم بود و از سوی دیگر شبهات نیز کمتر بود و زمانی که عوامل فساد کمتر باشد مبارزه با آنها کمتر است اما تکلیف امروز در مبارزه با شبهات انحرافی قابل مقایسه با چند سال گذشته نیست.
آیت الله مصباح یزدی تصریح کرد: عوامل فساد امروزی با گذشته قابل مقایسه نیست امروزه حتی در قبال یک فیلم و تئاتر تا فضای مجازی اعتقادات جوانان بمباران می شود بنابراین باید شیوه های مناسب اجرایی را به درستی بیاموزیم و اجرا کنیم و باید مراکزی را که می توانند پاسخ گوی نیازهای جامعه باشند ایجاد کرد.
وی اضافه کرد: باید بد گویی ها و تهمت ها را به جان خرید تا بتوانیم وظیفه خود را انجام دهیم که در این چند سال آن را تجربه کرده ام یعنی هم فحش شنیده ایم و هم برکتش را دیده و خدا را شاکر هستیم این فحش ها ما را از کار نگه نداشت؛ نمی خواهم بگویم که کاری انجام نشده است اما نسبت به نیاز جامعه این موارد کفایت نمی کند و باید بیشتر تلاش کرد همچنین فداکاری و از خود گذشتگی نشان داد تا طرح ها اجرا و نیازهای جامعه پاسخ داده شوند.
وی خطاب به حاضران در نشست با بیان این که مسؤولیت امروز ما با زمان شاه برابر نیست، تبیین کرد: در زمان شاه ما را به دانشگاه راه نمی دادند اما امروزه بسیاری التماس می کنند تا در میان آنها حاضر شویم؛ به عنوان مثال مدیران یکی از دانشگاه های خارج از کشور بیان کردند حاضر هستیم این دانشگاه را در اختیار شما قرار دهیم و هرکاری که لازم می دانید انجام دهید تا ما را از فرهنگ آمریکایی نجات دهید اما ما هیچ فردی را نداشتیم که به آنجا اعزام کنیم؛ آیا با درست کردن حمد و سوره وظیفه ما تمام است؟ ما باید خود را برای جلوگیری از فساد آماده سازیم.