پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دانشمندان استرالیایی نحوه واکنش سیستم ایمنی به ویروس کرونای ٢٠١٩ را شناسایی کردند. این بررسی نشان میدهد که بهبود از کرونای ٢٠١٩ مانند بهبود از آنفلوآنزا است.
به گزارش بی بی سی، این پژوهش در موسسه عفونت و ایمنی پیتر داکرتی در ملبورن انجام و نتایج آن در نشریه پزشکی نیچر منتشر شده است. این موسسه در ماه ژانویه اولین پژوهشگاهی شد که ویروس کرونای ٢٠١٩ را در خارج از چین بازتولید کرده است.
پروفسور کاترین کدزیرسکا یکی از نویسندگان تحقیق میگوید: "این کشف مهمی است زیرا اولین بار است که واقعا میفهمیم سیستم ایمنی ما چگونه با ویروس جدید کرونا مبارزه میکند."
بیش از ده پژوهشگر چهار هفته بیوقفه کار کردند تا نحوه واکنش سیسم ایمنی به کرونای ٢٠١٩ را شناسایی کنند.
زنی ٤٧ ساله اهل ووهان در استرالیا به بیمارستان مراجعه میکند و بستری میشود. او مبتلا به کرونای ٢٠١٩ خفیف تا متوسط بود. پروفسور کدزیرسکا و همکارانش "کل واکنش سیستم ایمنی" او را زیر نظر گرفتند.
سه روز پیش از شروع بهبودی، در خون بیمار سلولها و پادتنهای خاصی مشاهده شد. به گفته پروفسور کدزیرسکا همین سلولها در همین زمان پیش از آغاز بهبود از آنفلوآنزا در خون دیده میشوند:
"خیلی هیجانزدهایم که ظهور سلولهای ایمنی پیش از بهبود علائم بالینی را ثبت کردیم."
این سلولها سه نوع لنفوسیت T هستند (کمککننده فولیکولی، CD4 فعال، CD8) و سلولهای ترشحکننده پادتن.
علائم بیمار "در روز سیزدهم کاملا بهبود یافتند" و پادتنها (ایمونگلوبولینهای G و M) تا هفت روز بعد یعنی روز بیستم در پلاسمای خون او "مرتب افزایش یافتند."
برنامه بعدی پروفسور کدزیرسکا و همکارانش یافتن پاسخ این سوال است که چرا سیستم ایمنی در موارد شدید بیماری ضعیف عمل کرده است:
"این واقعا مهم است که بفهمیم در کسانی بیماری بسیار شدید گرفتند یا مردند چه چیز کم یا متفاوت بود."
فهمیدن اینکه سیستم ایمنی چه زمانی شروع به تولید این سلولهای خاص میکند به شناسایی "سیر ویروس" و "پیشبینی سیر بهبود" و به گفته گرگ هانت وزیر بهداشت استرالیا، به ساخت واکسن و یافتن درمانهای بالقوه کمک می کند.
اکثریت بزرگی از مبتلایان به کرونای ٢٠١٩ بهبود مییابند که به این معنی است که سیستم ایمنی آنها با موفقیت با ویروس مبارزه کرده است.