سازمان بهداشت جهانی دیروز با صدور یک راهنمای جدید به صورت ضمنی و محتاطانه فرضیه انتقال هوایی ویروس کرونا را تایید کرده است.
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از عصر ایران، سازمان بهداشت جهانی پس از دریافت نامه هشدار از سوی دهها دانشمند درباره امکان انتقال ویروس از روی هوا، دیروز اعلام کرد شواهد بیشتری مبنی بر انتقال هوایی ویروس کرونا به دست آمده است.
سازمان بهداشت جهانی احتمال انتقال هوایی ویروس کرونا را به طور ضمنی تایید کرده اما همچنان تاکید کرده راه اصلی انتقال ویروس کرونا از طریق قطرک های تنفسی فرد آلوده است که از طریق سرفه و عطسه و یا حرف زدن در فضای اطراف منتشر میشود.
این سازمان در توصیههای به روز شده خود درباره ویروس کرونا، دیروز (پنجشنبه) قرار گرفتن طولانی مدت در محیطهای بسته و پرازدحام را به عنوان یکی از راههای احتمالی انتقال ویروس ذکر کرده و در راهنمای جدیدی در وبسایت خود نوشت؛ شواهدی از امکان انتقال ویروس از طریق هوا در مکانهای بسته و شلوغ و فاقد تهویه مناسب وجود دارد.
پیش از این سازمان بهداشت جهانی گفته بود که انتقال هوایی ویروس کرونا فقط در مکانهایی چون بیمارستان و یا آزمایشگاهها و در طی اقدامات معین پزشکی مانند لولهگذاری تنفسی به بیماران بدحال کرونایی، نگرانکننده است.
-
جدیدترین و عجیبترین نتیجه تحقیقات درباره کرونا | این چاشنی را بخورید تا کرونا نگیرید
سازمان بهداشت جهانی این هفته پس از دریافت نامه ۲۳۹ دانشمند از کشورهای مختلف جهان مبنی بر امکان انتقال ویروس از طریق هوا گفته بود این موضوع نیازمند بررسی و مطالعه بیشتر است و این سازمان این موضوع را بررسی میکند.
اما به فاصله ۲ روز سازمان بهداشت جهانی دیروز راهنمای جدیدی در این باره منتشر کرد و به صورتی محتاطانه هشدار داده احتمال انتقال هوایی ویروس کرونا وجود دارد؛ هر چند این سازمان بار دیگر تاکید کرده این موضوع نیازمند بررسی و مطالعه شواهد بیشتری است.
سازمان در این راهنمای جدید اذعان کرده که برخی گزارشها از انتقال بیماری در رستورانها، کلاسهای ورزشی و باشگاههای ورزشی و بدنسازی وجود دارد که حاکی از احتمال انتقال هوایی ویروس است.
پیشتر سازمان بهداشت جهانی انتقال از طریق قطرکهای تنفسی از طریق فرد ناقل (هنگام گفتگو از نزدیک) و یا سطوح را به عنوان را اصلیترین راههای انتقال ویروس کرونا مورد شناسایی قرار داده بود.
تایید ضمنی احتمال انتقال ویروس از طریق هوا از سوی سازمان بهداشت جهانی نشان میدهد جامعه جهانی برای مبارزه با شیوع این ویروس راه بسیار دشواری در پیش رو دارد و مداخلاتی چون قرنطینه و جلوگیری از تراکم جمعیت یکی از موثرترین روشها برای سرکوب این ویروس است.