روز جهانی غذا توسط کشورهای عضو فائو در بیستمین کنفرانس این سازمان در نوامبر سال 1979که در واقع روز تاسیس فائو است نامگذاری شد و همه ساله مراسمی در بیش از 150 کشور جهان برای بزرگداشت آن برگزار میشود. در این روز، سازمانهای بینالمللی، به انگیزه برقراری روابط در زمینه کشاورزی و زمینهسازی برای جلوگیری از فقر و گرسنگی و نابودی محیط زیست، تلاش میکنند. استفاده از تجربیات، نحوه تغذیه، انتقال فنآوری از کشورهای توسعهیافته به کشورهای در حال توسعه، موجب رونق و پیشرفت در صنعت مواد غذایی در ملل جهان سوم میشود. روز جهانی غذا، تلنگری برای بیداری وجدان های به خواب رفته و روز همدردی با گرسنگانی است که از ابتداییترین حق زندگی، یعنی غذا محرومند و در این محرومیت، دستان بیتوانشان از دامان زندگی کوتاه میشود. روز جهانی غذا را با مصرف درست غذا و جلوگیری از اسراف پاس داریم و هنگام دور ریختن غذا به فکر گرسنگانی که این غذا می توانست آنها را از مرگ نجات دهد، باشیم.