عالی نیوز به نقل از فارس، آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی در مراسم سالگرد تاسیس دانشگاه آزاد، گفت: در افقی که خداوند برای بشریت در پهنه حیات کل جهان در نظر گرفته است رقابت مادی و مخرب وجود ندارد و رقابت در خدمت سعادت بشر است که امیدواریم در شورای عالی انقلاب فرهنگی که مرجعی برای رفع مشکلات دانشگاهها است مشکلات دانشگاه آزاد و دانشگاههای دولتی برطرف شود.
وی افزود: کسانی که از دور در دانشگاه آزاد دخالت میکنند دستشان را بردارند و بگذارند روسا کارهای خودشان را انجام دهند.
هاشمی رفسنجانی ادامه داد: این دانشگاه ظاهرا غیردولتی و آزادتر از دانشگاههای دولتی است ولی مشکلاتی که برای این دانشگاه ایجاد میشود از مشکلات دانشگاههای دیگر کمتر نیست حتی این دانشگاه بارهایی را از دوش دولت برمیدارد.
رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد اظهار داشت: در زمانی که دانشگاه آزاد تاسیس شد حدود 150 هزار دانشجو و میلیونها جوان پشت کنکور داشتیم که تشخیص دادیم این دانشگاه را تاسیس کنیم در حالی که دولت در جنگ بود و توسعه دانشگاه را ضروری نمیدانست ولی ما مهمترین مشکل را در تحصیلات پایین دیدیم و جای نگرانی بود که انقلاب در شروع کار، دانشگاهها را با مشکل میدید و حتی انقلاب فرهنگی با تحول اساسی روبه رو نبود و من و جاسبی فکر کردیم که باید کاری کنیم بنابراین راهی به ذهنمان رسید که مردم خودشان هزینه تحصیل را بدهند، زیرا مردم حاضر به این کار بودند ولی ما راهشان را بسته بودیم.
وی خاطرنشان کرد: یکی از اشکالات کشور این است که به خاطر برخی ملاحظات که هیچ مبنایی ندارد راهها را میبندند در حالی که اگر دست استعدادها را باز بگذاریم مردم خودشان راه را باز میکنند همانطور که پیش از این نیز مشکلاتی ایجاد شد ولی مردم آن را حل کردند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: مردم اقیانوسی هستند که اگر دستشان را باز بگذاریم حتی اگر اشتباه هم بکنند خودشان مشکل را حل میکنند، حتی انتقاداتی که به دولت میشود را هم میتوان از طریق مردم حل کرد به طور مثال مشکل بیکاری را مردم میتوانند حل کنند ولی ما با مقررات دست و پاگیر و نیروهای ناصالح دستشان را میبندیم.
هاشمی رفسنجانی گفت: حاکم باید شرایطی فراهم کند که از استعدادهای مردم استفاده شود و خوشبختانه دانشگاه آزاد نمونه این مسئله است.
وی افزود:در آن زمان تفکر خود را با امام خمینی(ره) مطرح کردم و ایشان که خودشان هم همین تفکر را داشتند پذیرفتند و ما کار را برای نیاز واقعی مردم با مدیریت جاسبی آغاز کردیم و من هم پشتیبانی کردم.
وی گفت: مردم با پرداخت شهریه دست ما را پر کردند و حالا به جایی رسیدیم که نیمی از کرسیهای کارشناسی خالی است و بدون کنکور دانشجویان وارد میشوند. البته دانشگاههای دیگر نیز در رقابت با ما راهاندازی شد که ما حرفی نداریم زیرا اصول رقابت را میدانیم.
هاشمی رفسنجانی ادامه داد: البته دولت باید به کارهای خود بپردازد و اجازه دهد رقابت بین مردم باشد. زیرا رقابت بین بخش خصوصی و دولت نمیتواند راهگشا باشد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 56 درصد تحصیلات ارشد و دکترا در اختیار دانشگاه آزاد است، گفت: ما حداکثر 30 درصد نیازهای کارشناسی و 12 درصد دکترا را تامین میکنیم، چه اشکالی دارد که راه تحصیل باز شود و دانشجویان ما به خارج از کشور نروند.
وی عنوان کرد: برخی میگویند کارخانه بیکارسازی درست میکنید در حالی که اگر این افراد تحصیل هم نکنند بیکار میمانند ولی با تحصیل عالمانی هستند که میتوانند کار ایجاد کنند.
هاشمی رفسنجانی گفت: از دو سال پیش راه را باز کردیم و بر اساس سیاستهای مقام معظم رهبری در سند چشمانداز توسعه را دانشبنیان انجام میدهیم.
وی با بیان اینکه سهم نیروی انسانی در کارهای اساسی کم است، گفت: بیشتر سهم کارها با پول نفت است و قرار بوده که در 8 درصد رشد اقتصاد 2.5 درصد مربوط به بهرهوری باشد ولی حتی یک گام هم جلو نرفتیم.
وی با اشاره به ایجاد مراکز تحقیقاتی در دانشگاه آزاد گفت:برخی افراد کمسواد شعارگو مانع میشوند که خیلی از تحصیل کردههای ما از خارج به کشور بیایند و از تجربیاتشان استفاده کنیم، میگویند آن فرد بیحجاب بوده یا همسرش را بدون حجاب دیدهایم ولی باید راههای موهوم را ببندند تا تحصیلکردههای ایرانی از خارج به داخل بیایند.
وی با تاکید بر اهمیت کاربردی کردن تحصیلات گفت: پس از انفجار بمب اتم چیزی از ژاپن نماند ولی آنها پول خود را به توسعه علمی آوردند و پیشرفت کردند.
هاشمی رفسنجانی ادامه داد: سامانه ساها که در دانشگاه آزاد رونمایی شد حدود 11 هزار آزمایشگاه را در معرض دانشگاهیان قرار داده است و از انجام امور موازی در دانشگاهها جلوگیری میکند.
وی افزود: دانشگاه آزاد رو به رشد و خودکفا است ولی مزاحمت برایش ایجاد نکنند، برای تعیین یک رئیس دانشگاه باید زمان زیادی را در راهروهای شورا منتظر باشیم، البته شورا باید نظارت داشته باشد ولی دخالت اینگونه نکند.
رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد عنوان کرد: کار سخت است آن هم این کارها که هم حسادت در آن است و هم عدهای هستند که نمیفهمند یا ذات مزاحم دارند،از ابتدا بدون مزاحم نبودیم و حتی کسانی که در دانشگاه آزاد درس میخواندند یا رئیس بودند حالا در مجلس یا جاهای دیگر شروع به مزاحمت کردند.
وی گفت: یکی از کارها دفع مزاحمت است که باید انجام دهیم تا پیش خداوند و دانشجوها شرمنده نباشیم و وجدانمان راحت باشد.