160کشته و 200 مجروح در حملات تروریستی پاریس
عالی نیوز به نقل از کیهان: عناصر
«داعش» با انجام عملیات تروریستی «زنجیرهای» در پایتخت فرانسه، 160 نفر
را به کام مرگ فرستادند و 200 تن دیگر را مجروح کردند. حال 80 نفر از
زخمیها «وخیم» اعلام شده است.
همانطور که پیشبینی میشد، آتش تروریسم خاورمیانه به جان یکی از آتشبیاران اصلی این منطقه، یعنی فرانسه افتاد؛ نخستین ساعات اولیه جمعه شب هشت تن از عناصر تروریستی داعش یک ورزشگاه، یک استادیوم ورزشی، تعدادی رستوران و یک سالن موسیقی را هدف تیراندازی و عملیات انتحاری خود قرار دادند؛ خونینترین حمله در سالن موسیقی «باتاکلان» اتفاق افتاد؛ ساعت هشت و 20 دقیقه دو عضو مسلح داعش وارد سالن کنسرت موسیقی شدند و پس از تیراندازی به سمت حاضران، 100 نفر را به گروگان گرفتند. با ورود کماندوهای ضد تروریست فرانسوی، دو مهاجم فوق گروگانهای زیادی را کشته و مجروح کردند و خود نیز به قتل رسیدند. به گفته شاهدان، یک مهاجم قبل از مرگ، فریاد میزد «این تقصیر اولاند است».
دقیقا همزمان با این واقعه، دو زن انتحاری در مجاورت ورزشگاه «استاد دوفرانس» بمب همراه خود را منفجر کردند. مردم فرانسه هنوز در شوک این حملات و انفجارها بودند که همزمان، یک عضو دیگر داعش نیز مردم را در یک رستوران «کامبوجی» هدف تیراندازی قرار داد.
ساعت 9 و 45 دقیقه شب در خیابان«شارون» تیراندازی مشابهی صورت گرفت و نهایتا در ساعت11 و 20 دقیقه نیز یک عضو داعش جمعیت حاضر در یک رستوران پرازدحام را با کلاشینکوف به رگبار بست.
بر اساس گزارشهای رسیده، ماجرای حمله به کنسرت به تنهایی بیش از 100 کشته برجای گذاشته و 60 کشته دیگر نیز نتیجه چهار انفجار و تیراندازی دیگر است. برخی منابع شمار انفجارها را هفت مورد ذکر کردهاند.
از مجموع حداقل 200 مجروح این ماجرا، 80 تن در وضعیت جسمانی نامناسبی هستند و به همین خاطر، احتمال افزایش تلفات وجود دارد. آخرین آمار درباره شمار کشتهشدگان 160 نفر عنوان شده است.
وحشت در اروپا
در پی این حملات، رعب و وحشت علاوه بر فرانسه بسیاری از کشورهای اروپایی را هم فرا گرفته و انتشار خبرهایی مبنی بر فراری بودن 12 فرد مسلح، بر هراس همگان افزوده است. «فرانسوا اولاند» رئیسجمهور فرانسه، که گفته شده، هنگام انفجارهای انتحاری در مجاورت ورزشگاه «استادوفرانس»، داخل ورزشگاه بود و فوتبال تماشا میکرد، توسط نیروهای امنیتی به بیرون هدایت شد. وی در این زمان چهرهای «غمناک»، «نگران» و «وحشتزده» داشت.
اولاند ساعات نخستین دیروز در سراسر کشور «وضعیت اضطراری» اعلام کرد، مرزهای این کشور با همسایگان را بست، 1500 نیروی ارتش را به پاریس فراخواند و بابت تلفات بالا، سه روز عزای عمومی اعلام کرد. رئیسجمهور فرانسه همچنین، برنامه خود برای شرکت در نشست رهبران گروه 20 در ترکیه را لغو کرد. مترو، همه مدارس و مراکز توریستی پاریس نیز به دستور اولاند تعطیل شده است. اولاند این حملات تروریستی را «بیسابقهترین حادثه تروریستی در فرانسه» دانست.
هشدارهایی که شنیده نشد
بسیاری از کارشناسان قبلا عملیات تروریستی داعش در همین حد و اندازه و حتی بدتر از آن را در غرب پیشبینی میکردند. در همین رابطه رهبر معظم انقلاب 12 خرداد سال 1393 در دیدار «شیخ صباح الاحمدالجابر الصباح» امیر کویت هشدار داده بودند: «برخی کشورهای منطقه اکنون با کمک به گروههای تکفیری، از کشتار و جنایات آنها در سوریه و برخی کشورهای دیگر حمایت میکنند، اما در آینده نه چندان دور، این گروهها بلای جان همان کشورهای حامی خواهند شد و در نهایت مجبور خواهند بود که با هزینه زیاد، آنها را از بین ببرند.»
برخی محافل نیز با اشاره به حملات آسان داعش و دسترسی راحت این گروه تروریستی به مراکز حساس و پرجمعیت پاریس، این واقعه را مشابه 11 سپتامبر و خلق شده توسط دستگاه اطلاعاتی فرانسه و غرب میدانند. برخی نیز با اشاره به پیامدهای ضد اسلامی حادثه، اسرائیل را در این ماجرا دخیل میدانند.
تشدید اسلامهراسی
البته این احتمال را نمیتوان رد کرد که غرب همچون گذشته، با سوء استفاده از این حملات به اسلامهراسی دامن بزند و سیاستمداران نیز به بهانه ماجرای تروریستی فوق، اعلام کنند از این پس به طور جدی با داعش مبارزه خواهند کرد! که البته منظورشان جز گسترش نبرد علیه دولت «قانونی بشار اسد» در سوریه، چیز دیگری نخواهد بود.
فرانسه یکی از متحدان نزدیک آمریکا در ماجرای سوریه است و مثل این کشور، در حمایت تسلیحاتی، سیاسی، مالی و رسانهای از گروههای تکفیری و غیرتکفیری سوری، پرونده ننگینی دارد و تاکنون در پاریس بارها میزبان نشست تروریستها و مخالفان دولت دمشق موسوم به «دوستان سوریه» بوده است.
پاریس طی سالهای اخیر علاوه بر مخالفان مسلح سوری، میزبان تروریستهای بدنام دیگری مثل «منافقین» نیز بوده است. نباید فراموش کرد «داعش» تحت پوشش دستگاههای اطلاعاتی فرانسه، «سیا»، «موساد» و «امآی-6»، شکل گرفت، عضوگیری کرد و در اردن و ترکیه این نیروها را از سال 2011 تا اواسط 2013 آموزش داد. آمریکا، فرانسه، انگلیس و بسیاری از کشورهای مرتجع عرب اکنون که در حال مطالعه این گزارش هستید هم، در اردن، ترکیه و... در حال آموزش تروریستهای تکفیری و حمایت مالی و تسلیحاتی و اطلاعاتی آنها هستند.
اکنون مردم فرانسه اگر قصد خونخواهی دارند، قبل از همه باید مقامات کشور خود را بازخواست نمایند؛ زیرا همه میدانند و هر روز مشاهده میکنند که پاریس از طریق رژیم صهیونیستی و ریاض، از تکفیریها حمایت میکند و در جنایاتی مثل کشتار مردم یمن، سوریه، فلسطین، لبنان شریک است و این شراکت در جنایات منطقه، البته امر جدیدی نیست؛ چه کسی نمیداند که فرانسه در طول هشت سال جنگ تحمیلی علیه ایران، سلاحهای مرگباری چون موشکهای «اگزوسه»، توپهای 240 میلیمتری، هواپیماهای جنگی «سوپراتاندارد» و «میراژ 2000» با قیف لیزری در اختیار «صدام» دیکتاتور معدوم و متجاوز عراق قرار داده است. بنابراین میبینیم که فرانسه سابقه همکاری و نزدیکی با دیکتاتورهای وحشی که کمتر از داعش هم نیستند را دارد.
واکنشها
به خاطر همین پرونده ننگین سران فرانسه در منطقه و خصوصا در سوریه است که «بشار اسد» پس از شنیدن ماجرای پاریس، طی اظهارات نیشدار، خطاب به سران فرانسه گفت: «فرانسه (در شب شنبه) وضعیتی را تجربه کرد که ما (سوریها) پنج سال است که داریم آن را تجربه میکنیم!» «بشار جعفری» نماینده سوریه در سازمان ملل، منظور بشار اسد را کاملا شفاف بر زبان آورد و گفت: «تروریسم گریبان حامیانش را گرفت!»
در بسیاری از واکنشهای جهانی نیز به پیوند نزدیک میان فرانسه و تکفیریها اشاره شده است؛ «رمضان قادراف» رئیسجمهور چچن ضمن ابراز تاسف نسبت به واقعه فوق، داعش را «دستپرورده» آمریکا و غرب (از جمله فرانسه) دانست. «لیاقت بلوچ» دبیر کل حزب «جماعت اسلامی» پاکستان هم موضع مشابهی گرفت و گفت، داعش بدون حمایت غرب، قادر به نفس کشیدن هم نیست.
اما، موضع کشورها و نهادهای غربی و جهانی مثل سابق ریاکارانه است. دبیرکل سازمان ملل و کشورهایی مثل آمریکا، انگلیس، استرالیا، اسپانیا و سایر کشورهایی که غربی تعریف میشوند، با اظهارات تند و یا با صدور بیانیههای شدیداللحن، این حملات را به شدت محکوم و با فرانسویها ابراز همدردی کردند.
این مقامات اما در مورد حامیان تروریسم یا چیزی نگفتند و یا آدرس غلط دادند تا یکبار دیگر افکار عمومی را بفریبند.
خبرهای تکمیلی حاکی است، در پی تهدید داعش برای انجام حملات مشابه پاریس، در ایتالیا، انگلیس و آمریکا، برخی از شهرهای بزرگ این سه کشور وضعیت امنیتی به خود گرفتند.
عصر دیروز از پاریس نیز خبر رسید، در منطقه «ینی یوله» واقع در حومه این شهر صدای انفجار و تیراندازی دیگری شنیده شد. در ارتباط با علت این حادثه و تلفات احتمالی آن گزارشی نرسیده است.